Ervaringen

 

Mijn ervaringen van voor en na de EHBB sessie;

In mijn belevenis vóór ik de EHBB sessie in ging was mijn ervaring van de bevalling als snel, heftig en kreeg ik het gevoel dat ik geen controle had over de situatie. Het maakte mij erg angstig. De machteloosheid die ik voelde en het zelf niet in de hand hebben gaf mij een angstig gevoel. Het los laten van hoe de bevalling op dat moment liep gaf mij de angst om niet door te zetten.

Tijdens de EHBB sessie had ik mijn dochter op mijn schoot zitten, de momenten dat ik mij machteloos voelde tijdens de bevalling en de frustratie daarbij voelde mijn dochter ook zij werd onrustig en ging hier van huilen. Naarmate de sessie en pratend hierover van hoe ik de bevalling zelf wilde beleven voelde ik de rust terug keren en voelde mij ontspannen dit gevoel gaf ik ook aan mijn dochter en merkte dat zij tot rust kwam, heel bijzonder hoe dit ging. Na de EHBB denk ik er met een fijn en rustig gevoel aan terug. Dit geeft mij rust dat ik eigenlijk niet meer heb terug gedacht aan hoe het was. Misschien klinkt dit heel vreemd voor anderen maar er aan terug denken is alsof ik de bevalling in 2 dagen heb meegemaakt.

Nu na de EHBB sessie voel ik mij zeker en heb ik het idee dat ik zelf de regie in handen had. Een mooie ervaring niet alleen voor mij maar ook voor mijn dochter. Wat ik nog wilde delen is dat vóór de EHBB sessie de borstvoeding erg moeilijk ging dit was ook een onderdeel wat tijdens de sessie besproken en behandeld werd. Na de sessie kan ik niet meer zeggen dan dat de borstvoeding geweldig gaat en wij er nu samen heerlijk van genieten iedere keer weer.

Anoeska dank je wel voor alles

 

EHBB;

Vanwege in week 36 ontdekte zwangerschapsdiabetes werd geheel tot onze verrassing besloten om met 38 weken de bevalling in te leiden. In eerste instantie waren wij eigenlijk wel blij dat onze baby eerder zou komen – we waren zo benieuwd naar het kleine mensje in mijn buik! Helaas verliep de inleiding erg moeizaam: hoewel het inbrengen van de ballon zorgde voor de benodigde ontsluiting kwam de bevalling daarna niet op gang. Pas op de derde dag konden de vliezen worden gebroken en na een zeer heftige bevalling werd ’s avonds laat onze dochter geboren. In de dagen na de bevalling kon ik de dagen voorafgaand aan de bevalling en de bevalling zelf maar moeilijk loslaten en werd ik regelmatig erg emotioneel als ik eraan terugdacht of erover vertelde. Op aanraden van de verpleegkundige van Femme heb ik samen met mijn partner en in het bijzijn van onze dochter een gesprek met Anoeska gehad. Samen bespraken wij de bevalling tot in detail: mijn angsten, mijn gevoelens, het medische ingrijpen. Vervolgens heb ik onder begeleiding van Anoeska de bevalling nog een keer ervaren, maar nu op de manier waarop ik graag had gewild dat het zou zijn gegaan: thuis, in een veilige en rustige omgeving, zonder toeters en bellen. Het was bijzonder om te merken hoe de antwoorden op haar vragen als vanzelf naar boven kwamen. En, hoe gek het ook mag klinken, voor mijn gevoel heb ik twee bevallingen gehad: de echte en gewenste. Anoeska gaf mij het vertrouwen en de ruimte om echt te voelen wat ik als vervelend had ervaren en uit te spreken hoe ik het graag anders had gezien. Dankzij het gesprek met Anoeska kijk ik nu met een mooi (en trots!) gevoel terug op mijn bevalling. 

 

Altijd gedacht dat ik alles onder controle had..

Tot ik, na een vreselijke bevalling, moeder werd van onze prachtige zoon!

Alle emoties en gevoelens die daarna los kwamen brachten me in een hele diepe donkere put..

Dankzij jouw sessies heb ik de weg naar boven, naar het licht weer gevonden..

En sta ik sterker in mijn schoenen dan ooit!

Uit de grond van mijn hart, BEDANKT!!

 

Bedankt voor alles sessies waarin ik het gevoel dat ik weer aan de touwtjes trek heb teruggevonden!

Ik heb er nu vertrouwen in dat ik met de middelen die je hebt aangereikt volgende moeilijke situaties aankan

en zo niet dan weet ik je te vinden ;)